• hu

65 vadonatúj Bombardier Aventra motorvonat

0

A Bombardier Transportation 1,3 milliárd angol font értékű szerződést írt alá a londoni közlekedési társasággal (TfL) 65 új kilenckocsis motorvonat szállítására, egy kifejezetten erre a célra kialakított új karbantartási telephely építésére és flotta-karbantartási szolgáltatások ellátására a London Crossrail projekthez kapcsolódóan.

A Crossrail számára készülő, mintegy 200 méter hosszú Bombardier Aventra vonatok akár ezerötszáz utas
szállítását is lehetővé teszik. A nagy utaskapacitású új járművek légkondicionált és teljes mértékben átjárható kocsikból állnak. A fedélzeti utastájékoztató rendszer valós idejű információt nyújt az utasok számára, amely lehetőséget biztosít további útjuk menet közbeni megtervezésére is.

Az Aventra motorvonatok tervezése során különös hangsúlyt fektettek az energiahatékonyságra és az intelligens fedélzeti energiagazdálkodási rendszerek használatára. A járművek olyan csúcstechnológiát képviselő rendszereket is alkalmaznak az állapotfüggő karbantartás terén, mint a díjnyertes Bombardier Orbita karbantartás-előrejelző és az automatizált járműfelügyeleti rendszer.

Megosztás

Szóljon hozzá!