• hu

A Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány kuratóriuma és a MÁV História Bizottság felhívása

0

Tisztelt Kollégák! Tisztelt Vasútbarátok!

A Magyar Vasúttörténeti Park jövőre ünnepli megnyitásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Park és a MÁV História Bizottság szeretné megújítani és bővíteni a múzeumi bemutató részt a főépület mindhárom emeletén, a MÁV szakmai tagozódásának megfelelően.

A három szinten egymástól elkülönülten kívánjuk bemutatni a magyar vasút életét, fejlődését a kezdeti évektől egészen napjainkig. Külön-külön kiállítási területet kapnak a távközlési és biztosítóberendezések, az informatikai üzletág, a vasúti járműállomány és a további infrastrukturális terület, amely a pálya, híd, magasépítmény és a villamos energiaellátó szakágakat foglalja magába.

Az új kiállítások anyagának összeállításába Önöket is szeretnénk bevonni.

Ehhez kérjük ötleteiket, tanácsaikat és esetleges tárgyi, fotó, vagy írásos emlékek, esetleg az ennél nagyobb magángyűjtemények időszakos vagy végleges bemutatási lehetőségének felajánlását.

Minden ötletet, felajánlott levelet, csavart, táblát, téglát, rajzot szívesen fogadunk, amennyiben ahhoz valamilyen kortörténeti adat vagy személyes élmény kapcsolódik, hiszen ezek is részei a 168 éves magyar vasútnak. Emlékeink megkopnak, a tárgyak elkallódnak és a személyes kötődések elvesztésével maguk is elvesznek, semmivé lesznek, mi meg szegényebbek leszünk. Ezért szeretnénk ezek közül minél többet bemutatni a megújuló kiállításon, az adott lehetőségek korlátai között.

A közös munkával újjászülető kiállítás anyagának, tematikájának kialakításához várjuk ötleteiket és az esetleges tárgyi emlékeik fotóját vagy leírását pár sorban (maximum egy gépelt oldal terjedelemben) 2014. augusztus 31-ig, hogy az ezt követő válogatást, anyagrendezést és kiállításépítést követően a téli szünet után megújulva megnyithassuk közös munkánk eredményét, a Magyar Vasúttörténeti Park 15. születésnapján megnyíló új, kibővített kiállítást.

Szeretnénk továbbá számítógépen archiválni a magyar vasút hálózatán jelenleg fellelhető vasúti emléktáblákat, jelvényeket, címereket és egyéb jellegzetes díszítéseket. Kérjük ezek fényképen történő megörökítését, beküldését a pontos helyszín feltüntetésével.

Az értesítéseket az alábbi címre kérjük:

Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány, 1142 Budapest, Tatai út 95.
E-mail: markus.imre@vasuttortenetipark.hu

Megosztás

Szóljon hozzá!