• hu

A MÁV -Start és a GYSEV átvette a teljes, 48 darabos flottát

0

Új mérföldkövéhez érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése. Az utolsó FLIRT motorvonatot is átadta a gyártó abból a 42+6 járműből, amelyek beszerzését a MÁV-Start és a GYSEV közösen indította el.

A MÁV-Start FLIRTflottája ezzel már 102 darabot számlál, a GYSEV pedig tíz új, zöld-sárga festésű motorvonatot üzemeltet. A gyártó Stadler Bussnang AG határidő előtt adta át a szerződés szerint vállalt 42 motorvonatból az utolsót is a MÁV-Startnak, a GYSEV által megrendelt hat darabot pedig már korábban, idén áprilisig leszállították.
A MÁV-Start kötelékében összesen 102 korszerű FLIRT motorvonat közlekedik a korábban beszerzett hatvan darabbal
együtt. Budapest elővárosában a vonatok csaknem kétharmadát lehet FLIRTökből kiállítani, vagyis az éves utazások negyedét tudja a MÁV-Start korszerű motorvonatokkal kiszolgálni. Az újabb beszerzésű motorvonatok 2014-től a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Pusztaszabolcs vonalakon álltak forgalomba. Idén augusztustól már a Budapest–Cegléd elővárosi vonalon is találkozhatnak az utasok ezzel a típussal.
Idén júliusban a már megrendelt 102 járművön felül további 21 FLIRT motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-Start és a Stadler. A gyártó hat motorvonatot 2015 októberéig, tizenötöt pedig 2016 decemberéig ad át a személyszállító vasútvállalatnak. A határidő tehát nagyon szoros, de a Stadler tájékoztatása szerint tudják tartani az ütemezést. A hatból kettő már Magyarországon van, október végére pedig itt lesz a maradék négy motorvonat is.

Megosztás

Szóljon hozzá!