• hu

A Széll Kálmán tértől Szolnokig

0

Cégünk, a Normálnyomtáv Kft. az idei évben is számos villamos-és nagyvasúti vágányépítésben vesz részt.

Részt veszünk a Széll Kálmán tér rekonstrukciójában, a Budai fonódó villamoshálózat megteremtésében. Cégünk kivitelezésében készültek a Szajol–Szolnok-vasútvonal Tisza- és Zagyva-hídjainak Edilon leerősítésű vágányai. A Széll Kálmán tér vágányainak felújítását ez év februárjában kezdtük. A vágányok bontását követően elkészítettük az új vágányok földmű alépítményét, majd a bebetonozott talpfás felépítményeket. A Széll Kálmán téren beépítünk 13 csoport egyszerű kitérőt, 2 csoport átszelést, 1 csoport átszelési kitérőt, 1 csoport kettős vágánykapcsolatot, 1270 vm bebetonozott talpfás felépítményt, valamint 120 vm Edilon körülöntéses vágányt.

A Budai fonódó villamoshálózat megteremtésében cégünk kivitelezésében zajlik a Margit híd alatti fonódó vágányszakasz építése. A Margit híd alatt a fonódó villamos vágányainál bebetonozott acélvályúkban Edilon leerősítésű vágányt építünk. Hasonló felépítményt építettünk 2013-ban a Kossuth téren is. A kivitelezés megkezdése előtt a vágánytervek alapján megterveztük az acélvályúkat. Az acélvályúk gyártását követően, az elkészült Ckt rétegen a vályúkiosztási tervnek megfelelően kiosztottuk a vályúkat, majd speciális portálszerkezetek segítségével beállítottuk azokat a helyszínrajznak és a hossz-szelvénynek megfelelően. A vályúk beállítását követően elkészítettük a vasalási tervnek megfelelő vasbeton lemezvasalást a vályúk alatt. A vasszerelést és az ellenőrző méréseket követően történt a vályúk bebetonozása sínkorona mínusz 11 cm-es szintig. Betonozást követően leszereltük a portálszerkezeteket, majd elkészítettük a vályúk felső éléig a bazaltbeton burkolatot.

1

A betonozást követően elvégeztük az acélvályúk homokszórással történő tisztítását, majd felhordtuk a vályúk oldalára az Edilon U90WB kellősítőt, és elvégeztük a talpgumiszalagok ragasztását a vályúkban. Ezen munkafolyamatok után végeztük el a telephelyen előre hajlított, homokszórt és kellősített sínek helyszínre szállítását, hegesztését. Hegesztést követően a síneket leengedtük a vályúkba, elvégeztük a sínek magassági, irány-és nyomtávbeállítását, majd a síneket Edilon Corkelast VA 70 anyaggal beragasztottuk az acélvályúkba.

A Budai fonódó villamoshálózat keretében építünk a Frankel Leó úton 1440 vm CDM rendszerű, részben gumipaplan ágyazatú vágányt. A CDM vágány esetében a sínekre a telephelyen előre felragasztottuk a CDM gumiprofilokat, majd a gumizott síneket szállítottuk ki a beépítés helyszínére, ahol a sínek hegesztését követően speciális portálszerkezetekkel befüggesztettük a síneket, majd elvégeztük a sínek körülbetonozását makroszálas betonnal.

Cégünk kivitelezésében Szarvas, Lakitelek, Kisszállás, Mélykút, Jászfényszaru nagyvasúti útátjárói épültek át előre gyártott vasbeton paneles Edilon körülöntéses felépítményre. Társaságunk nyitott az új technológiák alkalmazására, valamint a speciális vágányépítés adta kihívásokra. Munkáink során a tisztelt megrendelőink elégedettségének folyamatos fenntartására, növelésére, valamint hosszú távú vevői kapcsolatok kiépítésére törekszünk. Megrendelőink igényeit korszerű technológiákkal, felkészült személyzettel, gyors és pontos munkavégzéssel igyekszünk kielégíteni.

Matusek János

Megosztás

Szóljon hozzá!