• hu

Brüsszel: 5 év alatt 785 villamosalváz Dunakesziről

0

A Dunakeszi Járműjavító Kft. 2015. január 5-én átadta belgiumi megrendelőjének a 137. alvázkészletet a Brüsszeli Közlekedési Vállalat (STIB) részére gyártott Flexity Outlook típusú villamosokhoz.

Ezzel sikeresen, határidőre teljesítette az összesen 785 alvázegységre vonatkozó megrendeléseket. A brüsszeli Flexity villamos a jól bevált moduláris technológián alapul, 100%-osan alacsonypadlós kivitelű, miközben hagyományos kerékpáros forgóvázakkal rendelkezik, amelyek kitűnő futásteljesítményt és magasabb szintű utaskényelmet biztosítanak. Az ötrészes villamosok alvázkészletei két nagy és három kis alvázból, a hétrészesekéi pedig három nagy és négy kis alvázból állnak. Az alvázak gyártása, festése, padlózása és szigetelése Dunakeszin történt, kiválóan megfelelve a megrendelő rendkívül szigorú minőségi követelményeinek.
A villamosok készre szerelése a Bombardier Transportation bruges-i üzemében történik. A járművek fel vannak szerelve a legkorszerűbb technológiát alkalmazó MITRAC hajtásrendszerrel. Az öt modulból álló villamos 32 méter hosszú, maximális sebessége 70 km/óra, és 180 utas szállítására alkalmas. A hétrészes járművek 43,4 méter hosszúak és 252 férőhellyel rendelkeznek. A Dunakeszi Járműjavító Kft. részt vesz a Krefeld, Manchester és Linz városai számára készülő Flexity villamosok gyártásában is, valamint frankfurti villamosok felújításában és balesetes javításában.

Megosztás

Szóljon hozzá!