• hu

CEE FUTURAIL 2014 Budapesten

0

2014. november végén első alkalommal került megrendezésre Budapesten a CEE Futurail konferencia.

A közép-európai vasúti árufuvarozási ágazat meghatározó képviselőinek találkozóján azok a kérdések kerültek napirendre, amelyek megoldásával érdemben növelhető a vasúti árufuvarozás versenyképessége a közép-kelet-európai régióban. Az esemény a magyarországi reprezentatív szakmai érdekképviseleti szervezet, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület szervezésében valósult meg.

03

Házigazdái a GYSEV Cargo Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. voltak, szakmai partnerei pedig a The Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER) és az International Union of Railways (UIC). Az eseményen a szervezők elmondták: olyan sikeres konferenciát sikerült megvalósítani, amely újfajta együttműködést eredményezhet a régió szereplői között.

Ebben a két napban olyan problémák kerültek napirendre a régió 10 országának legjelentősebb vasúti árufuvarozó vállalatainak tolmácsolásában, amelyek megoldására uniós szinten vár a szakma megoldást. A Hungrail ehhez partnerséget ajánlott. Felvállalta, hogy a CEE Futurail szakmai tapasztalatait szerkesztett formában fogja eljuttatni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára is, hogy a vasúti árufuvarozás legégetőbb kérdéseire szakmailag megalapozott válaszok születhessenek.

Megosztás

Szóljon hozzá!