• hu

Cél a feltétlen, teljes biztonság

0

A Lengyel Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának meghívására az InnoRail magazin részt vett egy lengyel vasútbiztonsági cég bemutatóján. Az LB Rail Systems saját technológiáját és szolgáltatásait kínálta fel a pályahálózat-üzemeltető és a javítást, karbantartást végző vállalatok számára.

Azért vállalkoztunk az ELBE 3/2.4 ® vasútbiztonsági berendezés rövid bemutatására, mert mágneses rögzítésű típusát a magyar szakemberek még kevéssé vagy egyáltalán nem ismerik. A mechanikus rögzítésű védelmi rendszerrel már évekkel ezelőtt találkozhattak, sőt, úgy tudjuk, néhány magyar cég rendelkezik is ilyen korlátokkal. Az LB Rail Systems egy egyedülálló rögzítési módszert fejlesztett ki, amely nem a sín talpa alatt rögzíti a berendezést, hanem mágneses rögzítő technológiával közvetlenül a sín testére. A cég saját maga gyártja a terméket, számos európai és Európán kívüli országban rendelkezik referenciával.

Használatát két- vagy többvágányú nyílt vonalon és állomási vágányokon javasolja a cég karbantartási, illetve építési munkák során.

korlát_riasztóval

Prezentációjában a cégvezető elsősorban a teljes, feltétlen biztonság szükségességét emelte ki, amely ezzel a biztonságikorlát-rendszerrel megvalósítható. Másrészt azt hangsúlyozta, hogy miközben a javítási munkálatok zajlanak a forgalomból kivont vágányon, addig a forgalom alatt lévőn 100 km/h, illetve nagyobb sebességgel zajlik a menetrend szerinti forgalom. A találkozón a vállalat bemutatott egy mini szettet az LB 3/2.4 vasúti biztonsági korlátból és a szintén saját fejlesztésű és gyártású automata figyelmeztető rendszerből is.

Az ELBE 3/2.4 ® vasútbiztonsági berendezés főbb előnyei:
• Gyors összeszerelés
• Mindössze 55 mm-t foglal el a sín alatt
• S 49-től UIC 60-ig szélessége állítható
• Stabil, ellenáll a vibrációnak
• Megbízható rögzítő mechanizmus
• Hosszú élettartamú, horganyzott acél alkatrészek

Bővebb információ és elérhetőség a www.railsystems.pl oldalon található.

A találkozó végén Paulina Wilamowska kereskedelmi osztályvezető elmondta, hogy a vasúti gépek, berendezések hiányával küzdő lengyel vasúti piac várja a szabad kapacitással rendelkező, tapasztalt magyar cégeket javítási és karbantartási munkák végzésére. Gépek bérlése iránt is érdeklődnek, továbbá kivitelező konzorciumi társakat keresnek. A nagykövetség munkatársai Lengyelországban is szívesen szerveznek bemutatót, illetve találkozókat magyar vasúti cégek részére, keressék bizalommal a magyarul is beszélő osztályvezetőt.

Megosztás

Szóljon hozzá!