• hu

Jön a harmadik: InnoRail 2017

0

2015. október 14–16. között immár második alkalommal került megrendezésre az InnoRail Budapest vasútszakmai konferencia. Ezt a rendezvénysorozatot a vasúti közlekedés iránt elkötelezett magyar szakemberek hívták életre azzal a céllal, hogy közösen gondolkodjanak a vasúti közlekedés jelenéről, annak jövője érdekében.

Az InnoRail 2015 konferencia szervezőbizottságának elnökeként minden szempontból sikeresnek értékelem az eseményt. A második rendezvényen elértük, hogy 29 országból összesen 423 fő regisztrált 2015. október 14. és 16. között a Lurdy Rendezvény- és Konferenciaközpontban. A kongresszus számos olyan nemzetközi szakembert vonultatott fel előadóként, akik a maguk területének legelismertebb művelői közé tartoznak. Szám szerint 60 külföldi és 41 kiváló magyar szakember járult hozzá előadásával ahhoz, hogy az első rendezvényen elért színvonalat ne csak tartani tudjuk, hanem még emeljük is. Az első nap plenáris előadásai után a prezentációk három párhuzamos szekcióban zajlottak, melyek lehetőséget nyújtottak a szakembereknek arra, hogy a specifikusabb témák iránti érdeklődésüket is kielégítsék. A pályás szekcióban szép számmal vett részt a hallgatóság, a vasúti járművek és a biztosítóberendezés-energiaellátás szekciók már kevesebb látogatót vonzottak. Hogy ezen javítsunk, bővítettük a tematikát, és mindkét témában sikerült együttműködést kialakítanunk egy-egy, már működő szakmaspecifikus konferenciával. Például bővítettük a tematikát a gördülőállományhoz kapcsolódó informatikai, távközlési, biztonságtechnikai és automatizálási rendszerekkel és fejlesztésekkel, különös tekintettel az Internet of Things (IoT) vasúti vonatkozásaival. Az önök javaslatait és segítségét is várjuk a közös cél elérése érdekében.
Az eddigi visszajelzések alapján a rendezvény értékesnek, hasznosnak nyilvánítható, mind az előadások száma és színvonala, mind a kapcsolatteremtések szempontjából. Sőt, a helyszínt, a kiszolgálást, a társasági eseményeket is elismerő szavakkal illették a résztvevők, akár hazai szakemberek, akár határainkon túlról érkeztek. Célunk változatlan, azért dolgozunk, hogy kétévente hazánkban gyűljenek össze a vasútmérnökök egész Európából (és kicsit keletebbről, az orosz nyelvterületekről) egy valódi szakmai eszmecserére, hiszen a vasúti közlekedés jövője miatt szükséges és hasznos az előrelátó gondolkodás, a nemzetek közötti egyeztetés.

Immáron a budapesti konferenciasorozat harmadik eseményét, az InnoRail 2017 konferenciát szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani.
Időpont: 2017. október 10–12.
Helyszín: Budapest

A konferencia első napján plenáris ülést, a további két napon párhuzamos szekciókat tervezünk az alábbi témákban.

  • Pályaépítés és üzemeltetés
  • Távközlés, biztosítóberendezés és forgalomirányítás
  • Energiaellátás, felsővezeték és világítástechnika
  • Vasúti járművek fejlesztése, gyártása, üzemeltetése és fenntartása
  • Vasúti hidak és műtárgyak
  • Vasúti informatika

És most közzéteszünk néhány résztvevői véleményt, ezzel is arra biztatva önöket, hogy írják le, mondják el jobbító javaslataikat.

Köszönjük a lehetőséget. A kiállítás számunkra azért volt fontos, mert találkozhattunk azokkal a döntéshozó emberekkel, akikkel a napi munka, értékesítési folyamat vagy műszaki kollégákkal való egyeztetés során nincs alkalmunk találkozni, ezért a jelenlét számunkra kiemelt jelentőséggel bírt. Tekintettel arra is, hogy a mi közvetlen konkurenciáink nem jelentek meg. Mindemellett a prezentációk alatt volt egy kis „holtidő”, amikor csekély volt a jelenlét a kiállítási területen, ez idő alatt többnyire a többi kiállítóval egyeztettünk, ezen ha lehet valahogy fejleszteni, az jó. Például a KTE Beruházási Konferencián évekkel ezelőtt Békéscsabán az egyik délutáni szekció a pályaudvar területén volt, ahova busszal érkeztek a résztvevők és ott voltak gépbemutatók, ezt látjuk hasznosabbnak igazából a holtidő csökkentésére. A 2017-es konferencián is megjelenünk, az biztos, de lehet, hogy más formában (szponzor, támogató). (Palotás Péter ügyvezető, PLTS Ipari Kft.)

Nagyszabású, nagyszerű és nemzetközi mércével mérve is nagyon színvonalas konferencia volt. Nagyon örülök, hogy alacsony színvonalú szakmai előadás nem volt, szinte kivétel nélkül izgalmas, érdekes témák voltak napirenden. (Dr. Zsákai Tibor c. főiskolai tanár, ny. MÁV-főigazgató)

Engedje meg, hogy pár szóban mi is köszönetet mondjunk a szervezésért és a részvételi lehetőségért mind előadói, mind kiállítói oldalról. A részünkről tapasztaltak alapján úgy gondolom, hogy kellő időben, tájékoztatással és rugalmassággal szervezték az eseményt, profi módon. Ehhez gratulálok. (Helmich József marketingvezető, evopro group)

A rendezvény érdemi oldalával (témák, meghívottak stb.) kapcsolatban csak dicsérő jelzőket tudnék felsorakoztatni. Összesen egy javaslatot tennék, mégpedig a hajókirándulással kapcsolatban, amely egyébként szintén nagyon jól sikerült. Jó volt a táncos műsor is, de én szívesebben látnék a következő alkalommal egy igazán magyaros műsort, mert a külföldiek miatt ezt fontosnak tartom, de lehet, hogy sok hazai résztvevő is szívesen látna ilyet, meg lehet, hogy ránk is férne ebben a nagy globalizálódásban. Köszönöm, hogy résztvevő lehettem, és máskor is szívesen állok rendelkezésre. (Novák József, TS-MÁV Gépészet Services Kft.)

Örülök, hogy a konferencia ilyen sikeresnek bizonyult. Sokat nem tudtam jelen lenni, de én is kellemesen csalódtam a terem, az elrendezés, a berendezés stb. ügyességében, eleganciájában, színvonalában. Többször tartottam már előadást a Lurdy Házban, ezek alapján kevesebbre számítottam, illetve ezek szerint ennyivel többet tett hozzá az InnoRail szervezőcsapata. Ami előadást hallottam, és amelyekről mások mondták el véleményüket, az pedig szerintem magas színvonalat tükrözött. (Dr. Horvát Ferenc egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem)

Sajnos vasúti konferenciákban jártasságom kicsi, ezért teljesen objektív véleményt nehezen tudnék formálni. Viszont egyet biztosan állíthatok, hogy színvonalas rendezvény volt, tökéletes szervezésben. Számunkra megnyitotta az utat a vasúti pályaépítésben, a megismert résztvevők és vendégek mind az új szakmai kapcsolatrendszerünket bővítik. (Kiss Balázs, Sopro Hungária Kft.)

Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjük a kiváló szervezést. Nagyon meg voltunk elégedve a konferenciával. (DI Eva Kozak, ÖBB-Infrastruktur AG, Ausztria)

Gratulálok a rendezvényhez, véleményem szerint színvonalas, kiválóan szervezett konferencia részesei lehettünk. Örülök, hogy a kiállítók, előadók, támogatók között lehettünk, és ezzel hozzájárulhattunk a rendezvény sikeréhez. (Mile Katalin, Siemens Zrt.)

Megerősítem a szóban már kifejezett gratulációmat az InnoRail 2015 sikeres megrendezéséhez. A sikert nemcsak a számszerűsített tények, hanem a résztvevőktől kapott személyes visszajelzések is kifejezésre juttatják. A norvégoknak volt egy olyan apró észrevétele, hogy viszonylag kevés volt a „villamos” témájú előadás. Ez persze adódik abból is, hogy mindketten a villamos területen dolgoznak. (Prof. Dr. Varjú György, BME VET)

A konferencia szerintem, illetve a magyar és német kollégáim visszajelzése alapján is kiválóan szervezett, értékes esemény volt. Mindösszesen két jobbítási javaslat fogalmazódott meg bennünk:

  • A csütörtöki napra szervezett előadások szinte kizárólag egy területre vonatkoztak.
  • Pénteken, valószínűleg a remekül sikerült csütörtöki esti programnak, illetve a pénteknek köszönhetően, már nagyon lecsökkent a hallgatóság száma.

Gratulálok a kiváló szervezéshez, és bízom benne, hogy még sok ilyen konferencián vehetünk részt a jövőben is. (Galler Károly vezérigazgató, Lábatlani Vasbetonipari Zrt.)

Szeretném megköszönni a meleg és barátságos légkört, a konferencia jó volt és érdekes, a szervezés tökéletes. (Ing. Federica Fornari, vezető szakértő, RINA Services S.p.A., Olaszország)

Kollégáim nevében is nagyon köszönöm, hogy részt vehettünk az ön/önök által nagyon professzionálisan megszervezett és megrendezett InnoRail 2015 konferencián. (Laszlo Tolnai, DSB Karbantartás, Dánia)

Köszönet, hogy ilyen jelentős konferenciát szerveztek, mely kedvező lehetőség Magyarország és a régió szakembereinek a párbeszédre a vasúti fejlesztések területén. (Arturs Alksnis sajtókapcsolatokért felelős vezető, Európai Vasútipari Szövetség [UNIFE], Belgium)

Nagyra értékelem, hogy a konferencián nagyon jó előadások hangzottak el professzionális tartalommal, elismerés illeti a mindenre kiterjedő, nagyon kellemes és barátságos légkört. (Ing. Jaroslav Grim, Ph.D., ny. elnöki tanácsadó, Výzkumný Ústav Železniční, a.s., Csehország)

Balla Ágnes

Megosztás

Szóljon hozzá!