• hu

Költséges utasszám-növekedés Svájcban

0

Történelme során először érte el az átlagosan napi egymillió utast jelentő álomhatárt a Svájci Szövetségi Vasút (SBB, CFF, illetve FFS az ország három hivatalos nyelvén).

Mindez 3,7 százalékos fejlődést jelent a 2012-es adatokhoz viszonyítva. A teljesítménynövekedés utaskilométerben mérve szerényebb mértékű: 1,3 százalékkal javult a mutató, 17,8 milliárd utaskilométert regisztrált a legnagyobb svájci vasúttársaság.

Annak ellenére választják egyre többen a helvét vasút szolgáltatásait, hogy az elmúlt menetrendi periódus a tarifák átlagosan 5,2 százalékos emelésével indult. A társaság árbevételének erősítésére azért volt szükség, mert a pályahasználati díjak is emelkedtek 2013-ban. Annak ellenére, hogy 129 millió svájci frankkal több pénzt hagytak az utasok a pénztáraknál, a személyszállítási üzletág 2013-as eredménye a 2012-es 269 millióról 96 millió frankra zuhant. Svájcban a vasúti személyszállítás népszerűsége töretlen, 25 százalékos részesedést tudhat magáénak a közlekedési módok munkamegosztásában.

Megosztás

Szóljon hozzá!