• hu

Közel hétmilliárd forintos beruházásból készül a GYSEV Zrt. forgalomirányítási rendszere

0

Hatékonyabb lesz a forgalomirányítás, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés, és növekszik a vonalak átbocsátó képessége a GYSEV Zrt. hálózatán.

A társaság csaknem 7 milliárd forintos fejlesztési projekt keretében központi forgalomirányító és ellenőrző rendszert valósít meg, amely a GYSEV összes vasútvonalára kiterjed. A munkálatok már megkezdődtek, a kivitelező cégek várhatóan 2016 tavaszára készülnek el a nagyszabású beruházással. A beruházás során Csornán és Szombathelyen korszerű forgalomirányító központok jönnek létre. Sopronban ugyanakkor forgalom-ellenőrző központ létesül, melynek feladata a vonalhálózat felső szintű üzemirányítása lesz. A projekt keretében a GYSEV üzemeltetésében lévő 414 km-es magyarországi vasúthálózat mind a 44 állomása egységes vasútüzemi felügyeleti rendszerbe integrálódik, mely európai szinten is kiemelkedőnek számít.
A modernizált forgalomirányításnak köszönhetően csökken a vasúti közlekedés zavartatásának lehetősége. Az egységes forgalomirányító rendszer segítségével növekedhet a vasútvonalak átbocsátó képessége, valamint  ritkulhatnak a késések. A beruházás során az egységes forgalom-ellenőrzés mellett megvalósul a felsővezetéki energia távvezérlés és távfelügyelet központba integrálása is. A fejlesztés keretében a vasúttársaság további 30 db utastájékoztató kijelzőt telepít állomásaira, melyek valós idejű információval látják el a közösségi közlekedést igénybe vevőket.

Megosztás

Szóljon hozzá!