• hu

Közös gyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler

0

Gyártási együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler Rail Csoport hazai vezérképviselete, a Stadler Trains Magyarország Kft.

A megállapodást Szepessy Tamás, a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója írták alá. A szándéknyilatkozat értelmében a két társaság a hazai vasútijármű-beszerzéseken közösen kíván részt venni.
A megállapodás célja, hogy a társaságok már meglévő kapacitásainak és kompetenciáinak összehangolásával egy olyan hatékony gyártási együttműködés jöjjön létre, amely magas hazai hozzáadott értéket és egyúttal versenyképes gyártási költségeket tesz lehetővé. A gyártási együttműködésben a Stadler tervezéssel és kocsiszekrénygyártással, míg a Dunakeszi Járműjavító Kft. végösszeszereléssel és üzembe helyezéssel kíván részt venni. Hasonló típusú együttműködés egy jármű gyártása tekintetében akár 60-70%-os hazai beszállítói arányt is lehetővé tesz, amely kiemelkedően magas értéket jelent, és jelentős mértékben hozzájárul a hazai vasútijármű-gyártó ipar további fejlődéséhez.A közeljövőben az együttműködés megkezdésére a felek a millenniumi kis földalatti vasút és a HÉV-vonalak tervezett fejlesztését, továbbá a MÁV által a közelmúltban bejelentett 50 motorvonat várható beszerzését azonosították. A szándéknyilatkozat aláírása nem jelenti konkrét szerződés létrejöttét, ugyanakkor a felek kifejezik együttműködési készségüket minden olyan projekttel kapcsolatban, ahol a jogszabályi környezet és az adott közbeszerzési eljárás feltételei lehetővé teszik a gyártási kooperációt.
A nemzetközi piacon a társaságok között már jelenleg is aktív az együttműködés, ugyanis a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler jelenleg is együtt dolgozik egy szerződés elnyerésén, amelynek keretében az Egyiptomi Vasúttársaság részére kívánnak motorvonatokat szállítani.

Megosztás

Szóljon hozzá!