• hu

Megérkezett az első két új FLIRT-motorvonat

0

Megérkezett Svájcból Magyarországra a negyvenkét új motorvonatból álló FLIRT-flotta első két járműve, így a Nemzeti Közlekedési Hatóság felügyelete alatt megkezdődhettek a hazai álló- és futópróbák.

A MÁV-Start a használatbavételi engedély kiállítása után indíthatja el menetrendben meghirdetett
vonatként a hatvanegyedik és hatvankettedik FLIRT-öt. A kék-fehér-sárga-szürke színű motorvonatokkal először a székesfehérvári vasútvonalon utazók találkozhatnak majd.

Az új járművek a Budapest–Székesfehérvár, Budapest–Pusztaszabolcs, Budapest–Szob, Budapest–Veresegyház-Vác, a Budapest–Cegléd–Szolnok és a villamosítás befejezését követően a Budapest–Esztergom-vasútvonalon közlekednek majd. A már meglévő FLIRT-ök bizonyítottak, népszerűek az utasok körében: ahol ezek a járművek közlekednek, ott hat-tizenkét százalékkal nőtt az utasszám. A FLIRT típusú motorvonatok az elmúlt években kiemelkedő megbízhatóságuk mellett– öt év és negyvenmillió megtett kilométer alatt – hétmilliárd forint értékű villamos energiát takarítottak meg a vasúttársaságnak.

2015 őszétől 112 FLIRT-vonat közlekedik majd Magyarország vasútvonalain. A beszerzés nemcsak a MÁV és a GYSEV, hanem a Stadler számára is jelentős mérföldkő, ilyen nagy és egységes FLIRT-flotta ugyanis sehol máshol nem üzemel a világon. A FLIRT motorvonat a Stadler legsikeresebb terméke, az elmúlt években a cégcsoport csaknem 950 motorvonat gyártására kapott megbízást 15 országból.

Megosztás

Szóljon hozzá!